Now Reading
Zomerlezen Junior Leesbevorderingsproject Bibliotheek De Domijnen

Zomerlezen Junior Leesbevorderingsproject Bibliotheek De Domijnen

Lezen is niet alleen erg leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Om ook tijdens de zomervakantie kinderen aan te sporen om te lezen heeft Bibliotheek De Domijnen het programma Zomerlezen Junior ontwikkeld. Met dit programma kunnen kinderen op een aansprekende manier hun leesniveau onderhouden of verbeteren.

Tussen 25 juli en 10 september kunnen kinderen van groep 1 t/m 6 van de basisscholen gratis deelnemen aan het programma Zomerlezen Junior. Er wordt op verschillende momenten voorgelezen uit aansprekende boeken en deelnemers ontvangen een spaarkaart in het thema Reizen en werkbladen om thuis in te vullen. Vanaf 25 juli kan de spaarkaart afgehaald worden en is er doorlopend een speurtocht in de bibliotheeklocaties. Regelmatig verschijnen er nieuwe werkbladen. Ook kunnen kinderen meedoen met het boekpaspoort! De uitdaging is om tijdens de zomervakantie (minimaal) vier boeken te lezen. Met behulp van het werkblad kan daar een samenvatting van gemaakt worden.
Door deel te nemen aan de voorleesmomenten en de ingevulde werkbladen in te leveren, ontvangen de deelnemers stickers voor hun spaarkaart.

Voorlezen
Op diverse data wordt er voorgelezen uit de boeken waar ook de werkbladen betrekking op hebben.

De NEEhoorn
Bibliotheek Born en Geleen: woensdag 27 juli om 14.00 uur
Bibliotheek Echt: maandag 1 augustus om 15.30 uur
Bibliotheek Ligne en Beek: woensdag 3 augustus om 14.00 uur
Bibliotheek Stein: woensdag 10 augustus om 14.00 uur
Bibliotheek Amstenrade: woensdag 10 augustus om 15.00 uur

De GVR
Bibliotheek Echt: maandag 15 augustus om 15.30 uur
Bibliotheek Born en Geleen: woensdag 24 augustus om 14.00 uur
Bibliotheek Ligne en Beek: woensdag 24 augustus om 14.00 uur
Bibliotheek Stein: woensdag 24 augustus om 14.00 uur
Bibliotheek Amstenrade: woensdag 24 augustus om 15.00 uur

Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en dat kan bij de servicebalie van de deelnemende bibliotheken Ligne en Amstenrade, Beek, Born, Geleen, Stein of Echt. Op vertoon van de spaarkaart met alle verzamelde stickers, kan vanaf 29 augustus een verrassing opgehaald worden in de vestiging waar deelgenomen is.

Meer informatie via www.dedomijnen.nl/bibliotheek

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top