Now Reading
Zomereditie Festival Cultura Nova 2021

Zomereditie Festival Cultura Nova 2021

Vanaf vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september kan jong en oud zich in Heerlen en omstreken tien dagen lang onderdompelen in beeldend theater, circus, dans, muziek, performances, workshops en lezingen. Met (Nederlandse) premières van o.a. circustheater Recirquel, La Baldufa, Svalbard Company, Victoria Thierrée Chaplin en Théâtre du Centaure, maar ook van Aracaladanza en familietheater Het Laagland en veel meer. Er is zoals andere jaren veel aandacht voor experiment die Cultura Nova onder meer programmeert in coproductie met talenontwikkelaar VIA ZUID en Intro in Situ. Zo veel mogelijk als vanouds – locaties en ensceneringen worden afgestemd op de dan geldende afstandregels – maar daardoor niet minder indrukwekkend. Het kan wel zijn dat voorstellingen sneller uitverkocht raken dus wees er op tijd bij!

Tekst en beeld: Cultura Nova

Spectaculaire opening

Onder de titel Échappée Belle vindt op vrijdag 27 augustus op het voormalige mijnterrein van de ON I aan de CBS-weg in Heerlen een grote spektakelvoorstelling plaats van het Franse vuurwerkgezelschap Groupe F. Het is de opening van de 30ste zomereditie van festival Cultura Nova en de opening van het Expojaar van IBA Parkstad. Deze éénmalige voorstelling wordt speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd. Het publiek wordt geplaceerd op stoelen, waarbij de 1,5 meter-regel wordt gehanteerd. Échappée Belle betekent vrij vertaald: een mooie ontsnapping. Schud het oude van je af en omarm het nieuwe! Hét moment om vrijheid en verandering te vieren, om een zwaar jaar achter ons te laten en de anderen weer te ontmoeten. Samen een mooie voorstelling beleven en het genot met plezier doorgeven zoals bij een Wave in een stadion.

Mensen die géén ticket hebben kunnen krijgen voor de openingsvoorstelling kunnen de opening live volgen op tv via L1 en via Livestream https://l1.nl/live-l1-tv/

Zie voor meer informatie: www.cultura-nova.nl

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top