Now Reading
Wèntjerdruim in Sittard

Wèntjerdruim in Sittard

Het is weer December, de dagen zijn donker en buiten is het koud. Gelukkig begint de sfeer van de feestdagen ook weer langzaam in te komen. Sneeuw, Kerst en gezelligheid staan dan ook centraal bij Wèntjerdruim Sittard. Om je alvast een beetje voor te bereiden op de verschillende activiteiten die dit event met zich meeneemt, lichten wij het programma iets verder toe in dit artikel. De officiële opening vindt plaats op 18 december. 

1. De schaatsbaan

Deze grote ijsbaan gelegen naast de Ligne biedt jou de kans net buiten de oude stadswal te schaatsen. Honger en dorst na het schaatsen? Geen probleem. Er is namelijk ook een horecapaviljoen aanwezig naast de baan.
(geopend vanaf 15 december t/m 5 januari van 12:00 t/m 22:00)

2. Kerstcircus

Het Limburgs Kerstcircus, gerund door de familie Freiwald, belooft een spektakel te worden vol humor, acrobatiek en zenuwslopende acts. Scoor hier jouw kaartjes: Tickets.
(shows van 19 december t/m 5 januari)

3. Levende Kerststal

Dit jaar zal er vanaf 18 januari op de markt een levende kerststal staan met de dieren en personages die het kerstverhaal vertellen. En dit jaar krijg je ook de kans de dieren te knuffelen! Dinsdag 24 december zal ook Maria met Jozef de stal bereiken waar Jezus geboren zal worden.

4. Huis van de Kerstman

Het Gruizenkerkje zal van 18 t/m 23 december het onderkomen zijn van de Kerstman. Hij en zijn vriendelijke Kerstelf zullen de kinderen verwelkomen in hun tijdelijke huis. Ga met de Kerstman op de foto, kleur een kleurplaat voor de Kerstman of speel een leuk oud Hollands spelletje.
(opening 18 december)

5. Intocht en viering Drie Koningen

Het laatste weekend (4 en 5 januari 2020) staat in het teken van Drie Koningen.  Op 4 januari komen de drie Koningen aan en zullen ze op zoek gaan naar de stal met hun geschenken. Op 5 januari om 14:30 bereiken zij de stal en is iedereen uitgenodigd dit te vieren.

6. De binnenstad

In de binnenstad zullen verschillende activiteiten plaatsvinden zoals straattheaters en candlelight concerten. Ga de stad in deze maanden en laat je entertainen.

Meer lezen over het programma? Check de site van Wèntjerdruim hier!

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top