Now Reading
Week van Lezen en Schrijven

Week van Lezen en Schrijven

Op 6 t/m 12 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Bibliotheek Ligne Sittard organiseert in die week tal van activiteiten rondom het aanbod van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en Taalhuis, die beiden tijdens deze week officieel geopend worden. Bezoekers kunnen meedoen met een Taalquiz, knutselmiddag of spellenmiddag rondom taal en een informatiemarkt bezoeken, waarbij partners uit de Taalcoalitie Westelijke Mijnstreek hun aanbod presenteren.

Wethouders verzorgen opening en dictee
Wethouder Schmitz opent tijdens de Week van Lezen en Schrijven officieel het Taalhuis op 8 september om 10.15 uur. Wethouder Bühler verzorgt de opening van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) op 10 september om 15.00 uur en aansluitend is er een informatiemarkt met de partners uit de Taalcoalitie Westelijke Mijnstreek. Belangstellenden zijn van harte welkom in Bibliotheek Ligne op de 2e verdieping.

Op woensdag 8 september lezen wethouders een dictee voor in de bibliotheek aan een besloten groep deelnemers. In Bibliotheek Ligne leest wethouder Schmitz het dictee, in Beek zal wethouder van Es het dictee lezen en wethouder Ummels is in Stein aanwezig om het dictee voor te lezen.

De bibliotheek helpt
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen, 1 op de 6 mensen, moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De bibliotheek biedt verschillende cursussen en activiteiten aan op het gebied van taal- en leesbevordering, computervaardigheden, werken met de elektronische overheid en sollicitatievaardigheden. Daarnaast zijn er ook speciale bijeenkomsten voor werkzoekenden, hulp bij belastingaangifte en inloopmomenten voor Sociaal Plein en @ease. Bezoekers kunnen gedurende de reguliere openingstijden gratis terecht voor informatie bij het Taalhuis op de 2e verdieping van Bibliotheek Ligne.

Activiteiten
Tijdens de actieweek worden diverse gratis toegankelijke activiteiten aangeboden rondom taalvaardigheid, zoals een Taalquiz om de eigen kennis op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden te testen.
Op 6 september om 15.00 uur start een knutselmiddag met woorden, letters en zinnen en op 7 september tussen 15.00 en 17.00 uur ervaart de bezoeker met de escape box van Raccoon en Stichting Lezen en Schrijven hoe het is om vast te lopen in taal.
Het Spreekuur Koffie met Taal op 9 september tussen 10.00 en 12.00 uur is bestemd voor mensen met vragen op het gebied van taal en lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Bij het Taalcafé kunnen bezoekers elkaar ontmoeten en samen met taal aan de slag door spellen op het gebied van taalvaardigheid te spelen. Tijdens de informatiemarkt op 10 september van 15.00 tot 18.00 uur verstrekken onze partners in de Taalcoalitie informatie over hun aanbod.
Op 11 september sluiten we de week af met een voorleessessie om 10.30 uur, waarbij het toepasselijke Pas op! Dit boek bijt! voorgelezen wordt. Deelname voor alle activiteiten is gratis en aanmelden niet nodig.

Het volledige programma tijdens de Week van Lezen en Schrijven is te vinden in de agenda op www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top