Now Reading
Twee nieuwe exposities vanaf 1 oktober bij Erfgoedcentrum De Domijnen

Twee nieuwe exposities vanaf 1 oktober bij Erfgoedcentrum De Domijnen

Museum historie & archeologie in Erfgoedcentrum De Domijnen was een aantal maanden gesloten om structurele aanpassingen aan de klimaatregeling door te voeren. Op 1 oktober gaat het Erfgoedcentrum weer open met twee nieuwe exposities namelijk ‘KwANT, jonge ontwerpers en de eigen collectie’ en de pop up tentoonstelling ‘Wat een ramp!’ gekoppeld aan de Maand van de Geschiedenis.

KwANT, jonge ontwerpers en de eigen collectie

Kwant = Bargoens voor mooi. Het Bargoens was de geheimtaal van rondtrekkende reizigers. In deze expositie ontdek je de geschiedenis van dit luxe weefsel. Van naaldkant tot kloskant, veelal uit eigen collectie. Vijf jonge ontwerpers van het Maastricht Institute of Arts hebben zich laten inspireren door de collectie. Door te kijken naar de vorm, schoonheid of techniek van de stukken hebben zij nieuw werk gemaakt. Zo blazen zij het oude kant weer nieuw leven in. De expositie is een samenwerking met Museum De Kantfabriek zal daarna doorreizen naar Horst.

Pop up tentoonstelling: Wat een ramp!
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal. Erfgoedcentrum De Domijnen opent de pop-up tentoonstelling ‘Wat een ramp!’ met aangrijpende en indrukwekkende verhalen uit eigen regio. De tentoonstelling is een samenwerking tussen de historische verenigingen uit de regio Sittard-Geleen-Born en het Erfgoedcentrum. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk. Rondom de Maand van de Geschiedenis zijn er diverse activiteiten georganiseerd waaronder de Maaltijd van de Geschiedenis, lezingen en meer.

Bekijk het volledige programma op www.dedomijnen.nl.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan voor de opening op 1 oktober vanaf 15:30 uur via erfgoedcentrum@dedomijnen.nl.

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top