Now Reading
Summer in the Sitty – 8 hotspots voor een vrije dag

Summer in the Sitty – 8 hotspots voor een vrije dag

Het is augustus, de ultieme zomermaand. Misschien heb je eindelijk vakantie, misschien ploeter je al maanden stug door, maar wat je ook doet: af en toe moet je er even uit. Nu kun je al snel uitwijken naar het strand, een bezoekje brengen aan onze hoofdstad of naar een pretpark, maar waarom zou je? Onze prachtige streek heeft meer dan genoeg aanbod om al je vrije tijd mee te vullen. Heb je geen inspiratie? Ik heb alvast een aantal tips voor je op een rij gezet. Scheelt jou weer wat tijd die je beter op het terras kunt besteden!

1. Dobberen met watervogels

Wanneer het warm is wil je eigenlijk het liefst gewoon het water op. Een beetje dobberen, een beetje afkoelen, meer is er niet nodig. Wanneer je bij Obbicht de grens oversteekt, is het eerste wat je tegenkomt een mooi natuurgebied met een goed bewaard geheim: fluisterbootjes. Hier in Dilsen huur je voor drie uur lang een bootje, en waan je je even in een andere wereld. Het bootje is elektrisch aangedreven, ontzettend makkelijk te bedienen en zorgt voor een instant-zen-modus. Wil je even je benen strekken? Meer dan onderweg even aan en maak een wandeling door het mooie gebied eromheen. De bootjes zijn beschikbaar van 4 tot 6 personen en kosten afhankelijk van het aantal deelnemers 20 tot 30 euro, mits gereserveerd.

Negenoordlaan2 (voor GPS Koeweerd 70), Dilsen-Stokkem, BE
www.toerisme-dilsen-stokkem.be

2. Alles Wood

Laten we reëel zijn: het is niet altijd hitte en zonneschijn in onze Limburgse zomers. Geen probleem, ook binnen zijn er genoeg activiteiten te vinden. Je kunt voor de zoveelste keer gaan bowlen, overdekt winkelen of naar de film. Maar je kunt ook gaan BMX-en. Bij Wood15, het eerste indoor bike-park van Europa, kun je je helemaal uitleven op een BMX, step of dirtbike. Jong, oud, man, vrouw, beginner of gevorderd: er is voor ieder wat wils. Wil je liever kijken hoe je kids een paar parcourtjes afleggen? Met een Insta-proof horecagedeelte kun je hier makkelijk een middag doorbrengen.

Nusterweg 66, Sittard
www.wood15.eu

 3. In the air tonight

Pak de popcorn, neem een vestje mee en stel je GPS in op Limbricht. Huh?Jawel, de buitencinema-avonden zijn weer in volle gang. Na het doorslaande succes van de eerste buitenfilms bij Kasteel Limbricht vorig jaar, is het aanbod dit jaar uitgebreid. Met maar liefst zes filmavonden is er voor ieder wat wils. In augustus en september zijn er nog drie donderdagavonden waarop je je filmhart kunt ophalen. Helemaal leuk: combineer het met een etentje bij Kasteel Limbricht voor een ouderwetse dinner-and-a-movie-date.

22 augustus en 5 september, Landgoed Kasteel Limbricht

www.dedomijnen.nl en kasteel-limbricht.nl

4. Ezeltjeswijsheid

Dat dieren een bijzonder effect op mensen kunnen hebben, is bekend. Wat minder bekend is, is dat ezels hier ook een belangrijke rol in kunnen spelen. In Elsloo kun je het ontdekken door op ezelavontuur te gaan. Er zijn mindfulnesstrainingen en workshops, maar het is ook mogelijk om eens op een andere manier van de buitenlucht te genieten en een wandeling met ezels te maken, eventueel voorzien van lunch. Voor kinderen zijn er onder andere feestjes mogelijk en knuffelsessies. Geen zorgen: de ezels knuffelen net zo graag met volwassenen.

Hoogteveldweg, Catsop
www.ezelavontuur.nl

5. Smeer je stembanden voor Sint Rosa

Iedereen in Sittard en omstreken weet wat het betekent zodra het augustus is: Sint Rosa time! In het laatste weekend van de maand worden de schootsvelden en binnenstad omgetoverd tot een waar cultureel walhalla, met bandjes, circusacts, kermisattracties, worstelaars, clowns en illusionisten. Waar het overdag een familiefeest is, is de avond en nacht gereserveerd voor Rosa Obscure: een verzameling van foodtrucks, optredens, bandjes en burlesque. Niet voor de tere zieltjes. Zien we je daar?

23 – 24 – 25 augustus, Sittard centrum
www.sintrosa.nl 

6. Skike mij nou!

Op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging? Ga eens skiken! Ja, dat lees je goed: het is een combinatie van skaten (de langlauftechniek) en biken. In tegenstelling tot skaten kun je hiermee ook op onverharde wegen je gang gaan, wat je route-opties er een stuk mee uitbreidt. Het is een full body workout, dus je kunt je bezoekje aan de sportschool daarna wel even uitstellen. Wil je het eens proberen? De Nederlands Kampioen skiken, Coen Theelen, woont in Beek. Hij verzorgt cursussen en heeft geschikt materiaal om de sport eens uit te proberen. Wie durft?

www.skikeninbeek.nl

7. Bierplezier

Brouwerij de Fontein in Stein was, zoals vroeger gebruikelijk was, een echte dorpsbrouwerij. Het sloot in 1915 haar deuren, maar werd een paar jaar geleden weer heropend. In de huidige brouwerij kun je genieten van likeuren en bier, uiteraard, maar ook van een rondleiding of proeverij. Laat je verrassen door bier-op-maat, een barbecue of high tea. Maar dat smaakt eigenlijk het beste als je het hebt verdiend. Ga dus voor het beste van twee werelden: wandelen en bier drinken. Ga op pad – te voet of met de fiets – en houd de brouwerij als begin- en eindpunt aan. Na zo’n tocht geniet je nog meer van dat ambachtelijke biertje. Kijk voor de mogelijkheden en routes op de website.

Ondergenhousweg 15, Stein
www.brouwerijdefontein.nl

8. Cool sunday

Is het eigenlijk wel zomer als je niet bent gaan zwemmen? Dacht het niet. Met zwembaden genoeg in de regio, is dat geen probleem. Ga bijvoorbeeld naar Steinerbos, daar kun je niet los gaan in het buitenbad, maar ook klimmen, tafeltennissen en  beachvolleyen; kids blij, jij blij. Laat je de activiteiten liever aan de rest over? Heel slim! Dan kun jij je lekker met een boek op je handdoek nestelen. 

www.steinerbos.nl

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top