Now Reading
Smokey South, hét BBQ event van het zuiden

Smokey South, hét BBQ event van het zuiden

Geleen is een nieuw en bijzonder evenement rijker: Smokey South, hét BBQ event van het zuiden! In het centrum van Geleen vinden op Hemelvaartsdag, op donderdag 26 mei, de ‘Limburgse Barbecue Kampioenschappen’ plaats tussen 12.00 en 19.00 uur. Ook vindt er deze dag een wedstrijd plaats in de strijd om het ‘Nederlands Kampioenschap Barbecueën’.

Voor het raadhuis, omgeving Oude Markt, zullen Limburgse barbecueërs zich wagen aan de strijd om de titel ‘Limburgse Barbecue Kampioen’. Naast het Limburgs kampioenschap zijn er ook masterclasses van top-kok en voormalig wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen. Zijn befaamde Smokey Goodness zorgt voor een imposante barbecue-catering, terwijl je op de barbecuemarkt alles van je gading kunt vinden voor de komende zomer.

Masterclasses

Jord Althuizen is onder andere wereldkampioen barbecueën, was hoofdjurylid van Grillmasters (RTL4), bedenker en eigenaar van cateringbedrijf Smokey Goodness, geestelijk vader van meerdere kookboeken en eigenaar van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam. Jord geeft drie masterclasses, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

BBQ-markt

Op de BBQ-markt zijn de bekende BBQ-merken vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Uiteraard zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop.

Nederlands Barbecue Kampioenschap

Stichting BBQ Wedstrijd Nederland (SBWN) is de organisator van het officiële Nederlands Kampioenschap Barbecue. Het kampioenschap bestaat uit meerdere wedstrijden. In samenwerking met de SBWN vindt er op donderdag 26 mei een BBQ-wedstrijd plaats in het centrum van Geleen.

Limburgs Barbecue Kampioenschap

Het barbecue-event is ook het decor voor de uitroeping van de allereerste ‘Barbecue Kampioen van Limburg’! De wedstrijd bestaat uit vier categorieën. Voor de eerste drie categorieën ontvangt elke deelnemer een verplicht hoofdingrediënt. De vierde categorie is de ‘chef’s choice’, waarbij de chef zelf zijn of haar ‘signature dish’ samenstelt. Een zeer deskundige jury, met onder andere Limburgse en Geleense sterrenchefs en wereldkampioen Jord Althuizen, bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’ en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van € 250,-!

Inschrijftermijn: vanaf woensdag 13 april 19.00 uur t/m woensdag 4 mei 12.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven voor de ‘Limburgse Barbecue Kampioenschappen’. Elke team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 personen. Het inschrijfgeld betreft € 50,- per team. Je team inschrijven kan via www.smokeysouth.nl.

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top