Now Reading
Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak. Dit betekent dat Sittard-Geleen en JOGG langdurig blijven samenwerken. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar.

Sittard-Geleen sloot zich in 2014 al als één van de eerste gemeenten aan bij JOGG. In Sittard-Geleen is Ecsplore verantwoordelijk voor de uitvoering van de JOGG-aanpak. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners om zo voor alle kinderen en jongeren een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Langdurige samenwerking
Normaliter wordt een JOGG-overeenkomst aangegaan voor een periode van drie jaar. Na een verlenging in 2017 wordt gemeente Sittard-Geleen nu dus lid voor onbepaalde tijd. Wethouder Leon Geilen (Gezondheid) is blij met deze langdurige samenwerking: “Zuid-Limburg, en dus ook Sittard-Geleen kent een hardnekkige gezondheidsachterstand ten opzichte van de rest van Nederland. Vaak begint die achterstand al op jonge leeftijd, bijvoorbeeld door overgewicht. De regio wil met het Programma Trendbreuk! deze achterstanden inlopen. JOGG geeft hier mede uitvoering aan door het stimuleren van een gezonde omgeving van het kind. JOGG zet in op meer gezonde sportkantines, meer gezonde scholen en meer bewegen. Op deze manier kunnen we de jeugd in onze regio betere kansen bieden om veilig, gezond en kansrijk op te kunnen groeien”.

Ook JOGG is blij met de langdurige samenwerking. Marjon Bachra, directeur van JOGG: “Ik ben trots op het feit dat Sittard-Geleen en JOGG een overeenkomst aangaan voor onbepaalde tijd. Het aangaan van deze verbintenis gaat uit van vertrouwen hebben in elkaar en inzien hoe waardevol het is om te werken aan de borging van de aanpak en het verder bouwen aan een gezonde leefomgeving voor de jeugd. Ook regionaal geeft het ons de mogelijkheid om het werknet te vergroten en versterken”.

Volgens wethouder Ton Raven (Sport) heeft de JOGG-aanpak zich de afgelopen jaren bewezen. “Inmiddels worden op 16 verschillende scholen wijkgerichte sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Maar liefst 28 verschillende basisscholen doen mee aan The Daily Mile, waardoor inmiddels ruim 23.000 leerlingen fitter zijn geworden door dagelijks 15 minuten te (hard)lopen op school.”

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top