Now Reading
Showcasefestival Zuiderstorm in Sittard

Showcasefestival Zuiderstorm in Sittard

Op zaterdag 21 mei is Zuiderstorm te vinden in Sittard. Poppodium Volt en de stad Sittard maken zich klaar om de achttien geselecteerde acts aan u te presenteren. Het showcasefestival is gratis te bezoeken en zal dit weekend ook in Weert en Maastricht plaatsvinden.

Vanaf 20.30 uur kun jij gaan genieten van optredens verspreid over zes locaties in Sittard: Poppodium Volt, Schtad Zitterd, De Hollande, Ernesto’s Popcantina, De dwaas en The Groove.

In februari 2022 zijn achttien acts geselecteerd door de zes programmeurs van de Limburgse poppodia, waaronder de acts geselecteerd vanuit Sittard: Twentyseven (Rock), The Avery Fallon Band(Indie pop/indie rock) en Ar-Jane((melancholische)pop). De overige acts die zullen optreden tijdens Zuiderstorm Sittard 2022 zijn:

Shakespeaker (Indierock/pop), DaddyUnchained (Nu-Metal / Hiphop / Funk / Crossover), Foreig Bloom (Electronic synth-pop), Janet Livv (Pop), Laudy Xalen (Hiphop/rap) The Akward (Alternative rock), Ditch The Volume (pop), RXCK (RnB-Soul / Pop), DRSSN (techno), Tommy Gazer (Alternative Rock), Ten Pickles For Johnny(Alternative Rock), Stan Alpha (EDM). , DéJà (Akoestische pop/folk), Jasmine (Pop/singer-songwriter) en Under Above (Dance / House).

Meer weten over de speeldata/locaties? Ga dan naar www.zuiderstormlimburg.nl/bezoeken

Op 22, 27 en 28 mei zal het festival nog plaatsvinden in Maastricht, Venlo en Heerlen.

Over Zuiderstorm

Zuiderstorm is een nieuw platform voor aanstormend muzikaal talent uit Limburg, met name voor gemotiveerde en ondernemende muzikanten die zoveel mogelijk podiumervaring willen opdoen en publiek aan zich willen binden. Met Zuiderstorm willen wij een relatief grote groep Limburgse muzikanten een laagdrempelig podium bieden zodat ze in een korte tijd veel podiumervaring op kunnen doen. Deze ervaring wordt ondersteund door zakelijke en muzikale coaching. De combinatie van ‘in korte tijd veelvuldig optreden’ en ‘begeleiding op maat’ zorgt ervoor dat muzikale en zakelijke ontwikkeling van deze muzikanten in een stroomversnelling terecht komt, waardoor ze een volgende stap kunnen zetten in de popwereld en aansluiting kunnen vinden bij andere talentontwikkelingsinitiatieven zowel in Limburg als landelijk en de kunstvakopleidingen.

Over de initiatiefnemers

Zuiderstorm is een samenwerking tussen de zes Limburgse podia – Grenswerk (Venlo), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI Cultuurfabriek (Roermond), Poppodium Volt (Sittard), Nieuwe Nor (Heerlen) en Muziekgieterij (Maastricht) – de opleidingen Zuyd Conservatorium (Maastricht) en Fontys Rockacademie (Tilburg) – en de provinciale koepel voor popmuziek Pop in Limburg.

Het festival wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Limburg, de gemeentes Venlo, Weert, Roermond, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht, het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en het Fonds Sociale Instellingen.

Zie voor meer informatie: www.zuiderstormlimburg.nl

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top