Now Reading
Rosa-Run: Doe jij mee op 10 april 2023?

Rosa-Run: Doe jij mee op 10 april 2023?

De Rosa-Run is een loop, waarbij de deelnemers met een team in estafettevorm binnen 4 uur een zo groot mogelijke afstand proberen af te leggen met de marathonafstand als maximum. De Rosa-Run vindt plaats in het historische centrum van Sittard en de opbrengsten gaan naar Stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting verzorgt wekelijks in heel Limburg beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Uniek aan de Rosa-Run is dat deze mensen met een verstandelijke beperking participeren in het evenement.

De Rosa-Run vindt plaats op maandag 10 april 2023. De bedoeling is dat het evenement jaarlijks terugkeert op paasmaandag.

Inschrijving staat open voor teams van fanatieke recreatieve lopers en voor teams van bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen, verenigingen, scholen, families of vriendenclubjes, maar bovenal voor iedereen die sportief bezig wilt zijn voor een ander. Na de Rosa-Run is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te komen, na te genieten en na te praten. In deze video bekijk je een impressie van de Rosa-Run editie in 2022. 

Je kunt met een team van maximaal 10 deelnemers inschrijven. Het doel is om binnen 4 uur een zo groot mogelijke afstand te lopen met een maximum van de marathonafstand: 42 kilometer. Met minimaal 2 en maximaal 10 deelnemers in een team loop je de afstand in estafettevorm, waarbij je als team zelf kunt bepalen hoe je elkaar afwisselt.

Het parcours met een lengte van ongeveer 1,55 kilometer gaat volledig door de historische binnenstad van Sittard. Voorwaarde is dat elk team een buddy van Bijzonder in Beweging in zijn midden heeft die een (met het team nader te bepalen) gedeelte van het parcours mee loopt.

De opbrengst van de Rosa-Run gaat naar Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

Let op: Deze buddy maakt geen onderdeel uit van het prestatie-element. De buddy kan onder begeleiding een of meerdere ronde lopen of een andere neventaak hebben terwijl zijn of haar team gewoon door gaat met hun estafette-marathon. Alleen de gelopen ronde van de (prestatie)lopers tellen dus mee voor de estafette-marathon.
Mochten hier nog vragen over zijn neem dan contact op met: info@rosa-run.nl

 

Zie voor meer informatie: www.rosa-run.nl

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top