Als je aan pompoen denkt, denk je aan Halloween. De leuke uitgesneden gezichtjes met brandende waxinelichtjes. Wat is er nu leuker om in deze periode zelf pompoensoep te maken.
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 700 ml water
- 2 tomaten
- 1 ui
- 110 ml room
- 1 blokje groentebouillon
- Olie om in te bakken
- Peterselie om te garneren
- Pompoenpitten om te garneren
Benodigdheden:
Staafmixer
Soeppan
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
- Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen stukken toe. De tomaten en ui snij je grof en mogen ook in de pan. Roer regelmatig door.
- Ongeveer 5 minuutjes bakken en dan voeg je het water toe.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat alles 30 minuutjes zachtjes koken.
- Met de staafmixer pureer je alles tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de room toe en mix alles nog een laatste keer goed door.
- Nog 3 minuutjes op het vuur en serveer de soep met peterselie en pompoenpitten.
Bewaartip: Je kunt de soep van tevoren maken en laten afkoelen en maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.
Tip: Vervang de room eens door kokosmelk voor een oosters tintje.
Wist je dat de pompoen behoort tot de familie van de komkommerachtigen?