Now Reading
Praktische informatie start seizoen Fortuna Sittard

Praktische informatie start seizoen Fortuna Sittard

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint voor Fortuna Sittard op zaterdagavond 14 september om 20:00 uur met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Bij die wedstrijd is publiek welkom. Fortuna Sittard zet voor de bezoekers een aantal praktische zaken op een rijtje.

Parkeren

Wie met de auto naar het stadion komt, wordt erop gewezen dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op fout parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de toegewezen parkeerplaatsen in de omgeving van het stadion. Ze zijn met borden aangegeven.

Parkeren in de parkeergarage onder het stadion kost 5 euro, parkeren op P4 en P5 kost 3 euro.

Fanshop

De fanshop in het stadion is nadat de fanshop op de Paradijsstraat in het centrum van Sittard is geopend alleen op thuiswedstrijddagen open. Met thuiswedstrijden openen de deuren van de shop in het stadion vanaf twee uur voor de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal blijft de fanshop nog één uur open. Eventuele wijzigingen hierin worden tijdig door de club aangegeven.

Entree

Bij wedstrijden in het betaalde voetbal wordt conform de regelgeving vooraf gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. De controle vindt plaats bij de toegangspoorten. Hierdoor wordt er meer drukte verwacht rondom de ingang van het stadion. Zorg er dus voor dat je ruim voor het eerste fluitsignaal aanwezig bent.

Let op: een stempel in het gele boekje geldt niet als een officiëel bewijs.

Coronacheck-app

Fortuna Sittard volgt de coronarichtlijnen van de overheid en KNVB. Dit houdt in dat alle bezoekers vanaf 13 jaar bij binnenkomst een geldig QR-code dienen te tonen in de CoronaCheck-App. Deze is op drie manieren te verkrijgen:

 • de bezoeker is aantoonbaar recent negatief getest op corona (testuitslag maximaal 24 uur oud);
 • de bezoeker is volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
 • de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

Het testen dient te gebeuren via Testen voor Toegang, klik hier om meteen een afspraak in te plannen. Op het moment van schrijven is er een testlocatie in het stadion.

Niet in het bezit van een geldige QR-code? Dan wordt geen toegang verleend tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting.

Wedstrijd en catering

Met de terugkeer van het publiek gaan ook de cateringpunten in het stadion weer open. Het assortiment is in de afgelopen periode uitgebreid. De betalingen in het komende seizoen zullen weer worden gedaan met de betaalkaart en de DiGiCard.

 • Betaalkaart (DiGiCard) en munten
  De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen.
 • Korting voor members
  Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard.
 • Pilot
  In de komende periode wordt er gewerkt met een pilot, waarbij de catering punten tot 15 minuten na de wedstrijd open blijven. Daarnaast wordt er service verleend in de grachten en op de tribunes met behulp van bierrugzakken en bellytrays met zoetigheid.

Zie voor meer informatie: www.fortunasittard.nl

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top