Now Reading
OLIJF, de nieuwe mediterraan in hartje Sittard

OLIJF, de nieuwe mediterraan in hartje Sittard

OLIJF is een mediterraanse gastrobar gelegen in het hartje van Sittard. Dit mooie concept opende eind november haar deuren na een flinke verbouwing. Wij spraken Beryl Boijens over het nieuwe concept dat ze samen met haar partner Lars Meens is begonnen. 

Het concept van OLIJF is ontstaan uit hun liefde voor de Mediterraanse cultuur en keuken. De naam ‘OLIJF’ komt voort uit het feit dat olijven of olijfolie bij 90% van de gerechten in de mediterraanse keuken aan de basis staat. Daarnaast staat dit eerlijke product voor kracht in de Griekse oudheid, iets wat het stel direct aansprak.

Het concept zal valt onder ‘shared dining’, waarbij verschillende kleine gerechten worden geserveerd die je met elkaar kunt delen. “Iedereen moet zich vrij voelen om zomaar binnen te vallen. Men kan terecht voor een borrel aan de bar, of een uitgebreider diner in het restaurant. Onze gastrobar is toegankelijk voor iedereen. Dit zie je niet alleen terug in het concept, maar ook op de menukaart. Zo zullen er veel vegetarische gerechten op de kaart staan. Ook houden we rekening met seizoensgebonden producten. Tevens zullen we verschillende cocktails en mocktails serveren. Zo is er voor ieder wat wils”. vertelt Beryl.

Het restaurant is elke dag vanaf 12:00 geopend. In de middag (van 12:00 – 15:00) is er een uitgebreide lunchkaart met bijvoorbeeld broodjes en sandwiches, maar dan met een Mediterrane twist. Vanaf 17.00 zal de dinerkaart ingaan. Tevens kun je hier terecht voor een uitgebreide borrel of drankje na het werk.

Wil je het gehele interview met Beryl lezen? Neem dan een gratis Quant mee naar huis bij een van de vele distributiepunten in de regio of lees hem hier!

 

 

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top