Now Reading
Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek De Domijnen

Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek De Domijnen

De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar van 26 januari t/m 5 februari plaats. Een campagne om het belang van voorlezen aan peuters en kleuters te onderstrepen, want voorlezen is leuk en nuttig. Het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Ouders kunnen tijdens de voorleesdagen hun kleintje gratis lid maken en ontvangen een vingerpoppetje cadeau. In elke bibliotheeklocatie van De Domijnen wordt een prachtig prentenboek verloot onder de nieuw ingeschreven jeugdleden tot 6 jaar.

Maak je kindje gratis lid en ontvang een presentje
Wij vinden het heel belangrijk dat ook de allerkleinsten al kennis maken met boeken en het plezier in (voor)lezen ervaren. De Nationale Voorleesdagen zijn dan ook hét moment om kinderen tot 6 jaar in te schrijven. Bij inschrijving krijgen ouders een vingerpoppetje van het
monstertje uit En toen ving ik een monster cadeau en het bibliotheekpasje is helemaal gratis, want de inschrijfbijdrage nemen wij voor onze rekening. Ook wordt er in elke locatie een prentenboek verloot tussen de nieuw ingeschreven jeugdleden tijdens de voorleesdagen. Prentenboek van het jaar en prentenboeken top 10 De Prentenboek Top 10 en het Prentenboek van het Jaar bieden extra inspiratie bij het
kiezen van een voorleesboek. Het zijn alle boeken die behalve een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en verwerking in hun spel. Prentenboek van het Jaar is En toen ving ik een monster van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer.

Activiteiten
Vanwege de corona-maatregelen wordt het voorleesontbijt dit jaar op school of kinderdagverblijf aangeboden of op een later tijdstip in onze bibliotheekvestigingen. In onze bibliotheken staat een selectie prenten- en voorleesboeken op de mediatafels uitgestald en is er volop aandacht voor de Prentenboeken Top 10. Onze medewerkers staan klaar voor advies en tips over voorlezen. Nieuwtjes over voorlezen en de voorleesdagen en voorleestips communiceren we via onze website, digitale nieuwsbrief en social media kanalen.

Zie voor meer informatie: www.dedomijnen.nl/bibliotheek

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top