Now Reading
Machteld Siegmann Interview over De kaalvreter

Machteld Siegmann Interview over De kaalvreter

De in 2019 verschenen debuutroman De kaalvreter van Machteld Siegmann werd alom geprezen en ze won met dit boek de jury- en publieksprijs van De Bronzen Uil 2020, een literaire prijs voor het beste debuut van het jaar. Op 14 september wordt ze in Filmhuis De Domijnen geïnterviewd door Marnix Verplancke. Machteld vertelt over haar boek en over haar schrijverschap in het algemeen. 

De schrijfster Machteld Siegmann
Machteld Siegmann schrijft in haar debuutroman De kaalvreter over de trauma’s van een onderduikkind en het boerenbestaan medio jaren zeventig.
Naast de Bronzen Uil won ze de CLO-Byblos literatuurprijs 2020, en werd haar boek genomineerd voor de Boekhandelsprijs en de Hebban-literatuurprijs.
Machteld Siegmann (1972) groeide op in Krimpen aan den IJssel, als vierde in een gezin van vijf kinderen. Ze studeerde Nederlands en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Momenteel werkt ze aan haar tweede roman.

Interviewer Marnix Verplancke
Marnix Verplancke is freelancejournalist met expertise in literatuur, filosofie en wetenschappen. Zijn artikelen verschijnen op dit moment vooral in Knack, De Morgen en Trouw. Daarnaast is hij een veelgevraagd jurylid. Naast zijn werk voor De Bronzen Uil, is hij ook jurylid voor Socratesprijs en de jongerenwedstrijd Write Now!

De lezing op 14 september is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Krings en maakt deel uit van de Bronzen Uil Tournee. Aanvang is 19.30 uur en de entree bedraagt € 3,00 inclusief koffie en vlaai.
Na afloop van de lezing is er gelegenheid om boeken van Machteld Siegmann te kopen en te laten signeren door de schrijfster.

Meer informatie en tickets via www.dedomijnen.nl/bibliotheek/agenda/.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top