Now Reading
Laatste kans solo-expositie ‘Uit het leven van een vlinder’ te bezoeken

Laatste kans solo-expositie ‘Uit het leven van een vlinder’ te bezoeken

Laatste kans om de solo-expositie ‘Uit het leven van een vlinder’ van Stefan Cools, winnaar van de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg 2022, te bezoeken in Museum Hedendaagse Kunst de Domijnen.

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar toegekend aan Stefan Cools en Sandra van den Beuken van The Butterfly House. Dit jaar is het uitgangspunt ‘Cultuur als verbinder’.

Stefan Cools (Sittard, 1981) is multidisciplinair kunstenaar en botanicus. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en wetenschap. De natuur is sinds het begin van zijn carrière de inspiratiebron voor zijn werk. Het transformatieproces van de natuur is het actuele onderwerp in zijn kunst. Sandra van den Beuken (Deurne, 1981) is landschapsontwerper, zij realiseert landschappelijke inrichtingen waar ecologie en cultuurhistorie samenkomen. Onder de noemer The Butterfly House werken zij samen aan projecten door heel Limburg. ‘Uit het leven van een vlinder’ is de solotentoonstelling van Stefan Cools die sinds mei te zien is in het museum in Sittard. Zijn uitgangspunt is ondubbelzinnig: als natuur en landschap al zoveel eeuwen onderwerp van de kunst zijn, en als we al zo lang met de ogen van de kunst naar de natuur kijken, is het dan niet tijd dat natuur, landschap en vlinders zelf een stem krijgen?

‘Door in de huid te kruipen van rupsen en vlinders word ik onderdeel van de natuur in plaats van toeschouwer.’ Stefan Cools

De expositie van Cools is te zien in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen t/m zondag 30 oktober 2022. Gekoppeld aan de expositie zijn er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de wandeling ‘Het landschap lezen’, de lezing ‘Vlinders in een veranderend klimaat’ en is het Observatorium, een kunstwerk dat Cools in opdracht van De Domijnen heeft gemaakt, te zien op de Sapdag op de Hoogstamboomgaard ‘De Lahrhof’.

Meer over de expositie en het randprogramma vind je hier:
https://www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen/expositie/uit-het-leven-van-een-vlinder/

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top