Now Reading
Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Van astronaut tot dokter en van zangeres tot YouTuber; deze keer staat de Kinderboekenweek in het teken van dromen over later met het thema Worden wat je wil.
Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren en te dromen over later. De bibliotheken maken er een feestelijke week van met tal van activiteiten waarbij beroepen centraal staan. Tijdens de beroepenmiddag kunnen kinderen kennismaken met diverse beroepen, er zijn diverse Kinderboekenweek games, voorlezen en knutselen, theater en film én kinderen kunnen gratis lid worden van Bibliotheek De Domijnen (geen inschrijfkosten tot 18 jr.).

Tekst: De Domijnen Beeld: Maikel Thijssen Photography

Opening met beroepenmiddag
Tijdens de openingsmiddag van de Kinderboekenweek op 6 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur (in Amstenrade vanaf 15.00 uur) vertellen verschillende mensen waarom hun beroep het allerleukst is. Bij alle bibliotheken in de Westelijke Mijnstreek kunnen kinderen kennismaken met beroepen. Van dierenarts tot verpleegster en van bakker tot ontwerpster, bij elke bibliotheek staan weer andere beroepen centraal. Op het Ligneplein staat een brandweerwagen en politieauto klaar voor kinderen die ervan dromen later bij brandweer of politie te gaan.
Rik Peters, auteur van oa Hotel Habbekrats, leest tijdens de opening van de Kinderboekenweek voor in Bibliotheek Ligne en illustrator Frederico van Lunter geeft na afloop daarvan een tekenworkshop. Ook kunnen kinderen op de foto bij de photobooth met toepasselijke attributen of uniformen uit de verkleedkist die door Kidsmaatje beschikbaar is gesteld.

Games
Tijdens de Kinderboekenweek zijn in al onze locaties een aantal Kinderboekenweek games te spelen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Met het ‘Beroepenspel’ maken kinderen kennis met een mix van echte en fantasieberoepen. In het ‘Mysteriespel’ gebeuren vreemde dingen. Wat is er aan de hand? Wie lost het op?
In de game ‘Worden wat je wil’ komen kinderen door middel van een aantal grappige vragen  uit bij een beroep dat het beste bij ze past. Daarna staat het greenscreen klaar, met allerlei leuke attributen of een uniform uit de verkleedkist om op de foto te gaan. Op www.dedomijnen.nl/bibliotheek staat een overzicht van locaties en data voor de game met greenscreen. Aanmelden hiervoor is gewenst.

Voorlezen en knutselen
In alle bibliotheekvestigingen staan knutselactiviteiten en voorleesmomenten gepland met het boek Agent en Boef en de Boefagent. Bekijk het schema met data en locaties op www.dedomijnen.nl/bibliotheek. Aanmelden kan onder vermelding van naam en locatie van deelname via bibliotheek@dedomijnen.nl, telefonisch via 088-5995600 of aan de balie van de bibliotheek.

Bij al onze bibliotheekvestigingen ligt een Kinderboekenweek-kleurplaat klaar. Bij inleveren van de kleurplaat krijgen kinderen een Pixie-boekje cadeau (op=op).

Film Calamity
In Filmhuis De Domijnen draait tijdens de Kinderboekenweek op zaterdag 16 oktober om 16.00 uur de Nederlandstalige animatiefilm ‘Calamity’; de openingsfilm van Cinekid 2020 en winnaar van de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Theatervoorstelling Vet Kindercabaret
Een muzikale, bonte energieboost,met knettergekke acts en VETte humor. De Kinderboekenweek wordt in Schouwburg De Domijnen afgesloten op 17 oktober, waar om 14.00 uur de voorstelling ‘Kapot VET’ geprogrammeerd staat.

Ook dit jaar zijn er op alle locaties Kinderboekenkranten en Voorleesgidsen beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Gouden en zilveren Griffel- en Penselen-winnende boeken en een keur aan boeken over beroepen zijn te bekijken op de mediatafels in onze vestigingen.

Actuele informatie over onze Kinderboekenweek activiteiten is te vinden via https://www.dedomijnen.nl/bibliotheek/programma/kinderboekenweek-2021/

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top