Now Reading
KEMBIT-LIONS versterkt zich met Duitse speler

KEMBIT-LIONS versterkt zich met Duitse speler

Na het vertrek van Tim Roefs naar Volendam en Jeroen De Beule naar Bocholt is KEMBIT-LIONS op zoek gegaan naar een nieuwe speler en heeft deze gevonden in de persoon van Jonas Dell. 

Beeld: KEMBIT-LIONS

Jonas is op 11-jarige leeftijd begonnen met handballen bij Bergischen HC (Duitsland) en heeft bij deze club alle jeugdteams doorgelopen. Bij deze club is hij ook professioneel begonnen met handballen.

In het seizoen 2017-2018 werd Bergischen HC kampioen in de Tweede Duitse Liga. In het seizoen 2018-2019 had Jonas ook bij VFL Eindtracht Hagen speelrecht en in het seizoen 2019-2020 is hij overgestapt naar de Zwitserse competitie (eerst RTV Basel, gedurende het seizoen naar GC Amicitia Zürich).

Jonas Dell is 23 jaar oud, 1,98 cm. groot en 107 kilo zwaar, met recht een ‘zwaargewicht’. “Jonas gaat het gat in de verdediging dichten dat is ontstaan ​​door het vertrek van Tim en Jeroen. Als persoon past Jonas goed binnen het team, hij kent ons spel en kan zowel in de opbouw als aan de cirkel ingezet worden”, aldus Christoph Jauernik. KEMBIT-LIONS is blij met deze aanvulling als speler en als persoon. Tijdens de proeftrainingen werd al snel duidelijk dat hij het juiste LIONS- DNA heeft en dat zijn karakter goed binnen het team past. Met Jonas kunnen in het nieuwe seizoen zowel de bekende 3-2-1 als ook andere compactere verdedigingssystemen gespeeld worden.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top