Now Reading
Het Limburgs Kerstcircus

Het Limburgs Kerstcircus

Het Limburgs Kerstcircus bestaat dit jaar 15 jaar. Dat wordt gevierd met een spetterende 2 uur durende show vol internationaal talent waaronder winnaars van de Bronzen Clown tijdens het Circus Festival van Monte Carlo. Maar ook spanning en sensatie, clowns, prachtige dieren en een geheel nieuwe naam! Het Kerstcircus van Sittard-Geleen: wat kunnen we verwachten van deze bijzondere show?

Acrobatiek is natuurlijk een van de elementen waaraan een goed circus moet voldoen. Daar voldoet Kerstcircus Sittard-Geleen zeker aan. Neem bijvoorbeeld Troupe Fedorovi. Een waanzinnige act met spieren, rekstokacrobatiek, en vliegensvlugge stunts op de trampoline. Ook Troupe Garling is van de partij. Deze groep heeft al aardig wat prijzen op hun naam staan. Het Circusfestival in Boedapest, het Latina Circusfestival in Italië, het Wuhan China Circusfestival, Monte Carlo en ga zo maar door. Overal bekroond en onderscheiden door zowel vakjury’s als publieksjury’s. Deze waaghalzen uit Zuid-Amerika zijn voor het eerst te zien in Nederland.

Spanning is ook een van de punten die een circuservaring pas echt compleet maakt. En spanning is er zeker. Acts waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Zoals bij ‘The Gerlings’. Bij deze act balanceert men gezamenlijk op hoogte en voeren de performers de show gedurende tijd op door verschillende elementen toe te voegen op en om niet 1, maar 2 ‘wheels of death’. Als dat maar goed gaat!

Ben je even helemaal in shock door de spanning van de acrobatische acts, dan zijn er gelukkig ook nog de clowns en de dieren. De clown-legende genaamd Tony Alexis zal er ook dit jaar bij zijn. zijn poëtische grappen krijgen altijd iedereen aan het lachen. Speciaal voor de 15e verjaardag van het circus zal hij ook zijn vrouw meenemen voor de show. De dieren-acts zullen weer verzorgd worden door de enige echte familie Freiwald. Kamelen, pony’s en paarden. Je zult je verbazen over wat deze viervoeters allemaal kunnen.

Een show bijwonen? Je kunt er een komen bekijken tussen 19 december en 5 januari. Bestel je kaartjes op de website.

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top