Now Reading
Greetz tipt: hoe houd je bloemen in huis langer mooi?

Greetz tipt: hoe houd je bloemen in huis langer mooi?

Greetz is hét verrassingsplatform dat iedereen wel eens heeft gebruikt. Greetz is weliswaar gevestigd in Amsterdam, maar bezorgt dagelijks veel cadeaus en kaarten in Limburg. Met name met het bezorgen van bloemen timmert Greetz flink aan de weg. Zo’n bos bloemen is natuurlijk prachtig, maar wat nu als je niet zo’n groene vingers hebt en bloemen het bij jou meestal niet zo lang overleven? Hoogste tijd om eens te vragen aan Greetz hoe je jouw bloemen nou het best kunt verzorgen zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Want uiteindelijk is dat wat we willen, toch?

Greetz aan het woord: Met een aantal tips kun je gelukkig makkelijk de levensduur van jouw bloemen verlengen. Bij Greetz worden de boeketten standaard verstuurd met een vers garantie van 8 dagen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat boeketten niet langer kunnen staan. Met de volgende tips kun je nog net iets langer genieten van je boeket. Ook zonder die groene vingers.

Tip 1: Snijd de bloemen die je ontvangt schuin af

Misschien is dit wel de meest bekende tip, namelijk de stelen schuin afsnijden. Dit doe je door met een schaar of mesje de stelen met één of twee centimeter korter te maken. Hiermee snijd je gelijk het uitgedroogde stuk steel weg en zitten er in een steel kleine kanalen die het water beter kunnen opnemen bij een schuine snede. Deze kanalen zorgen voor de watertoevoer bij de bladeren en de bloemen.


Tip 2: Zorg voor een schone vaas

De vaas waarin de bloemen komen te staan moet goed schoon zijn. Bacteriën die achterblijven in de vaas door het vorige boeket kunnen namelijk een negatieve invloed hebben op de bloeitijd en dat is zonde! Om de vaas goed schoon te krijgen kun je deze het best schoonmaken met een aantal druppeltjes chloor.


Tip 3: Zorg voor continu schoon water

Als je de bloemen in het water zet gebruik je daar schoon en vers water voor. Dit het liefst met plantenvoedsel of een druppeltje chloor. Een paar dagen later zal je zien dat het water langzaam aan begint te vertroebelen. Dat is een goed moment om het water te verversen. Ook kun je dan nogmaals de stelen schuin afsnijden voor een verbeterde opname.


Tip 4: Verwijder losse blaadjes

Als je bij het verversen van het water ziet dat er losse blaadjes in het water drijven, dan kun je deze het best gelijk verwijderen. Het voorkomt dat de blaadjes in het water gaan rotten en dat dit de kwaliteit van het water aantast.


Tip 5: Waar zet je de bloemen neer

Nu de herfst en de winter eraan komen moet je er op letten dat de bloemen niet te dicht bij de radiator staan. Snelle temperatuurswisselingen zijn funest voor bloemen. Verder is het niet verstandig om bloemen in de buurt van de fruitschaal te zetten. Fruit geeft ethyleengas af, waardoor bloemen sneller verwelken.


Tip 6: Slimme keuze van de bloemen

De makkelijkste van deze 6 mogelijkheden is simpelweg de juiste bloemen uitkiezen. Er zijn namelijk bloemen die van nature gewoon langer bloeien. De bloemen van chrysanten, rozen, gerbera’s, anjers en orchideeën gaan van zichzelf al lang mee. Op de bloemenpagina van Greetz kun je makkelijk de boeketten op de aanwezigheid van deze bloemen filteren. Dat is handig! Daarnaast krijg je sowieso op elk boeket 8 dagen vers garantie.

Fleur jouw huis, of iemand anders zijn huis, snel op met een mooi boeket van Greetz!

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top