Now Reading
Geniet in Sittard tijdens Wèntjerdruim!

Geniet in Sittard tijdens Wèntjerdruim!

Sittard is klaar om de gezelligste periode van het jaar in te gaan. In december wordt de intieme historische binnenstad omgetoverd tot een winterse droomwereld: Wèntjerdruim. Om de kortste en donkerste dagen van het jaar toch te verlichten, is de gehele historische binnenstad van Sittard aangekleed. Overal vind je unieke winkels waar je langs kunt struinen in een knusse wintersfeer op zoek naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom.

Tekst: Centrummanagement Sittard | Beeld: Rockateer

Sfeervol verlichte binnenstad van Sittard

Op de Markt van Sittard vind je dit jaar een joekel van een zingende kerstboom. Deze prachtige boom zorgt minstens elk halfuur voor een winters spektakel. Ook kun je in de binnenstad tijdens het kerstshoppen verschillende grote winterse decoratiestukken tegenkomen! Vind jij ze allemaal..?

Huis van de kerstman | 18 t/m 24 december | Oude Markt 25, Sittard

Deze kerstperiode komt de kerstman weer terug naar Sittard! Van 18 t/m 24 december kun je op bezoek bij de kerstman en zijn vriendelijke kerstelf Guirlando in zijn tijdelijke huis aan de Oude Markt in de binnenstad. Het Huis van de kerstman is heerlijk knus aangekleed met verlichte kerstbomen, stapels cadeaus en een sfeervol haardvuur. Kinderen kunnen wederom (gratis!) de kerstman bezoeken en een praatje met hem maken. Ga zeker ook samen op de foto om een mooie herinnering vast te leggen!

De kerstman heeft ook weer gezorgd voor heel veel knutselspullen zodat de kinderen lekker creatief voor kerstmis aan de slag kunnen. De Wèntjerdruim kleurplaat van 2021 is op alle basisscholen uitgedeeld en kun je via de website van Wèntjerdruim Sittard ook downloaden. Teken de kleurplaat mooi in en geef hem af in het Huis van de kerstman. De kerstman hangt alle kleurplaten namelijk graag op in zijn huis!

Openingstijden: 18 t/m 24 december elke dag van 12.00 tot 17.00

Levende kerststal | 17 t/m 24 december | Kerkplein, Sittard

Na een jaar afwezig te zijn, keert ook de levende kerststal dit jaar terug naar de binnenstad van Sittard. Dit jaar echter niet op de Markt, maar op het Kerkplein! De levende kerststal, met verschillende dieren met een hoog knuffelgehalte, beeldt het volledige kerstverhaal uit. Vanaf 17 december staan er herders met dieren op het Kerkplein. Vrijdag 24 december bereiken ook Maria en Jozef de Kerststal, waar Jezus Christus geboren wordt.

Amuse tocht Sittard | 15 november t/m 8 januari | Binnenstad Sittard

De Amuse tocht Sittard is een culinaire wandeling langs de bijzondere plekken van historisch Sittard. Kies online de datum van de tocht en bepaal zelf welke culinaire locaties je wenst te bezoeken. Op basis van de locaties maak je een eigen routing. Om iedereen op weg te helpen, ontvang je bij je bestelling een inspirerende route die langs alle culinaire locaties komt. Met wie onderneem jij dit jaar de Amusetocht Sittard?

De deelnemende horecalocaties zijn: Wine & Dine De Limbourg, Schtad Zitterd, Gastrobar 1677, Eetcafé De Buren, De Vief Heringe, Kaffee De Kup.
Meer info

Kerstshoppen in Sittard
De historische binnenstad is bij uitstek dé plek om je kerstcadeaus- en feestelijke outfits te shoppen. Al lopende door de sfeervol verlichtte winkelstraten vind je meer dan 100 unieke winkeladresjes die de zoektocht naar het perfecte cadeau gemakkelijk maken. Bovendien zijn de winkels extra vaak geopend. Zo zijn op zondagen de winkels van 12.00-17.00 uur open (m.u.v. 26 december).

Zie voor meer informatie: www.wentjerdruim.nl

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top