Now Reading
Gelaen Viert 5 Mei

Gelaen Viert 5 Mei

Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekend in deze huidige tijd. Vrijheid is een recht dat we allemaal zouden moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd. In 2019 (september) was het 75 jaar geleden dat Geleen haar vrijheid terugkreeg na een oorlog van 5 jaar en in 2020 heel Nederland. Ieder jaar vieren wij dat dan ook op 5 mei, de dag dat heel Nederland bevrijd werd.

De Oranjevereniging Geleen heeft gemerkt dat dit binnen onze gemeente niet zoveel aandacht krijgt zoals in andere delen van Nederland wel gebeurt. Na diverse pogingen om “onze” bevrijding wat uitbundiger te vieren is het ons dan toch eindelijk gelukt om een kleinschalig bevrijdingsfestival te organiseren. Door corona is dit helaas 2 jaar moeten worden uitgesteld maar dit jaar gaat het dan toch echt gebeuren ‘Gelaen Viert 5 Mei’. Onder deze naam zal er op 5 mei een Bevrijdingsfestival plaatsvinden.

Met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Chemelot en Profcore hopen we een mooi gevarieerd muziekfestival te kunnen organiseren. Een festival welk plaatsvindt in het centrum van Geleen en wel op de hoek Markt-Raadhuisstraat i.s.m. de lokale horeca. Op deze locatie zal een podium worden geplaatst. Achter en naast het podium zullen diverse legervoertuigen worden gestald, zullen foodtrucks aanwezig zijn en komt er een buitenbar zodat ook de inwendige mens niet wordt vergeten.

Ook de winkels in het centrum van Geleen zijn deze dag geopend. Wanneer de weergoden ons ook goed gezind zijn beloofd het een prachtige mooie dag te worden.

Het evenement begint om 12:00 uur en zal duren tot 22:00 uur. Gedurende deze tijdstippen zullen de navolgende bands optreden: Genwood (uit Genhout), Avalons Dream (uit Heerlen), Gunslinger (uit Geleen), Mac Taple (uit Eindhoven) en Status Quo Forever (uit Eindhoven). Als laatste komt er nog een surprise act. Tevens zal er een DJ aanwezig zijn om het geheel muzikaal te omlijsten en te presenteren.

Gelaen Viert 5 Mei! Ben jij erbij?

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top