Now Reading
Franse week bij De Domijnen

Franse week bij De Domijnen

Voor het eerst slaan Podium Babel en het Toon Hermans Theater / De Domijnen de handen in elkaar en organiseren gezamenlijk een Franse week.

In de week van 30 mei t/m 6 juni organiseren we op diverse locaties in Sittard-Geleen activiteiten met een Frans tintje.  Van de allermooiste Franse chansons tot de architectuur in Parijs; er zit vast en zeker iets bij waar je meer van wilt weten of horen.

GERARD ALDERLIEFSTE EN FRIENDS – UNE BELLE HISTOIRE

Je waant je op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met jou het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen het theater in, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met jou te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, word je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

PROF. DR. NICO NELISSEN – HET VERANDERENDE GEZICHT VAN PARIJS

Parijs-kenner bij uitstek Prof. dr. Nico Nelissen (em. hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) geeft een lezing over ‘Het veranderende gezicht van Parijs’. Hij gaat in op de moeizame start van moderne architectuur in de na-oorlogse periode. Via de ambitieuze plannen van de voormalige Franse president Mitterrand werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw een klimaat gecreëerd dat meer ruimte bood voor innovatieve architectuurprojecten. Deze vormden de opmaat voor een meer open en internationaal architectuurklimaat.

Onder invloed van een nieuwe generatie prominente binnen- en buitenlandse architecten (Christian de Portzamparc, Patrick Berger, Jean Nouvel, Rudy Ricciotti, Eduard François, Jacqueline Osty, Renzo Piano, Ricardo Bofill, Frank Gehry, Shigeru Ban, e.a.) is er een ‘frisse architectuurwind’ door Parijs gegaan met – verspreid over de stad – verrassende resultaten. De huidige trends in de architectuur van Parijs worden gekenmerkt door de ‘spierballentaal’ van vedetten, spectaculaire herbestemmingen en een intense ‘vergroening’ van de stad.

Wie er oog voor heeft, ziet dat Parijs in aanzienlijke mate van gezicht is veranderd!

Zie voor meer informatie en tickets: http://www.toonhermanstheater.nl

 

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top