Now Reading
DocDays bij Filmhuis De Domijnen

DocDays bij Filmhuis De Domijnen

In samenwerking met CineSud presenteert Filmhuis De Domijnen op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober een speciaal weekendprogramma waarbij de documentaire en de makers centraal staan.

Er zijn (voor)premières van documentaires maar ook masterclasses, podcasts en zelfs een talkshow. Het volledige programma staat op www.dedomijnen.nl/filmhuis. Tijdens dit inspirerende weekend zijn veel documentaires te zien zoals onder andere:

 • Truffle Hunters
  In deze documentaire worden een aantal hoogbejaarde mannen in de Piëmont gevolgd bij hun zoektocht naar truffels.
 • Up to G-cup
  In Up to G-cup vinden in het pashokje van de eerste lingeriewinkel van de Koerdische Autonome Regio vrouwen hun sensu­aliteit en seksu­aliteit terug na tijden van oorlog en onderdrukking. Aansluitend aan die voorstelling is een nagesprek met regisseur Jacqueline van Vugt.
 • De Mythe en de Meesters
  De Mythe en de Meesters gaat in op de vraag ‘Wie of wat is de meester van Elsloo en waarom zijn de aan hem toegeschreven heiligenbeelden ruim 500 jaar later nog altijd in staat om mensen diep te raken?’.
 • Silence of the Tides
  is een film die mee ademt met de getijden van het Werelderfgoed De Wadden. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen.

Beide dagen kan er, op lekkere zitzakken, genoten worden van audio documentaires. De QR-code kan verkregen worden bij aankoop van een koffie of snack bij Coffee Mundo. Bij de masterclasses leer je hoe je documentaires opzet én hoe je je publiek kunt bereiken. Het weekend wordt afgesloten met een silent disco after party.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top