Now Reading
Cultuur uit de startblokken

Cultuur uit de startblokken

Eindelijk is het zover, De Domijnen in Sittard-Geleen en omstreken mogen hun gasten weer ontvangen.

De bibliotheken en leeswinkels waren al open en nu volgen de Schouwburg, het Filmhuis, Poppodium Volt, museum Hedendaagse Kunst en het Erfgoedcentrum.

Ze presenteren een aansprekend programma, uiteraard binnen de veiligheidsvoorschriften.

Highlights in de komende maand(en)

Schouwburg, ook naar buiten

In de zomer presenteert de Schouwburg voor de tweede keer Buitencabaret met Kasteel Limbricht als decor. Wie de optredende artiest zal zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Op 19 juni treedt Ernst Daniël Smid op. De finale van Open Podium on TV komt er ook aan. De winnaar mag zichzelf dé Open Podium Artiest 2020/2021 noemen. De finale wordt op 2 juli om 19.00 uur uitgezonden op het Youtube kanaal van De Domijnen. Opera Compact brengt in samenwerking met Schouwburg De Domijnen en Consortium Grensmaas op 25 en 26 juni Rusalka, de kleine zeemeermin. Een opera van Antonín Dvorák in de openlucht uit en aan het water. Begin juli staan de voorrondes van Kunstbende Limburg op het programma.

Filmhuis

In het weekend van 5 juni start het Filmhuis met de films De Oost en Nomadland.

In juli/augustus is voor de vierde keer weer de Buitencinema. De traditie wordt voorgezet en de locaties worden binnenkort bekendgemaakt. Op enkele plekken wordt in samenspraak met de bewoners geprogrammeerd.

Museum Hedendaagse Kunst
De expositie Kunst & Kunststof, ontwerpen voor een betere wereld opent haar deuren. Plastic is voor kunstenaars een dankbaar onderwerp om kritiek te uiten op onze consumptiemaatschappij. Kunstenaars en ontwerpers laten zien dat we plastic niet moeten weggooien als nutteloos materiaal. Kunst & Kunststof is een onderdeel van ELEMENTS een samenwerkingsverband tussen kunst- en cultuurinstellingen in Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en Luik.

Erfgoedcentrum

De expositie Rivivere is een mooie samenklank van de lokale kunstenaar Theresie Tholen en de landelijk bekende dichter Simon van der Geest. Beiden hebben zich laten inspireren door elkaar en door de afgeschreven spullen uit ons depot. Ze hebben hier nieuw leven in weten te blazen.

In het Erfgoedcentrum heeft de permanente expositie met 24 topstukken een update oftewel nieuw leven gekregen. Hoe goed ken jij je stad? Het is een verhaal van voorspoed en tegenslag, van oorlog en vrede, van leven en dood, van autochtonen en nieuwkomers, en van geloof en bijgeloof.

Daarnaast zal de studiezaal van het archief weer opengesteld worden voor publiek.

Poppodium Volt

Poppodium Volt gaat vanaf 10 juni van start met drie shows.
Zo kun je genieten van de Tyranni Flock (Jazz), Kingfisher Sky (metal) en op Record Store Day zaterdag 12 juni de Maastrichte prog rock band Lesoir. Daarna gaat Volt natuurlijk niet stil zitten en kun je onder andere genieten van We Want More Winnaar Robin Borneman en Navarone frontman Merijn van Haren, die samen Rex Pharao vormen en op donderdag 18 juni in Volt te gast zijn. Ze werken samen met het Pitboel Theater voor Pitpop deel 4, Jack Poels komt langs, neo-klassieke pianist Pieter de Graaf en een duo show van Kristoffer Gildenlöw en Ann my Guard staat op het programma

Bibliotheek en leeswinkels

De bibliotheeklocaties van De Domijnen zijn vanaf 20 mei volgens de gebruikelijke openingstijden opengesteld voor het publiek. Klanten kunnen weer zelf boeken komen uitzoeken en gebruikmaken van een studie werkplek. De service wordt verder uitgebreid met het openstellen van de leeshoek.

Events; de campagne Zomerlezen start in juni en op 26 juni is sinds lange tijd weer een schrijver live bij De Domijnen: Susan Smit. Tijdens de BoekStartdag op 19 juni zijn vooral de allerjongste lezertjes en hun (groot)ouders welkom. De spreekuren van het Sociaal Plein en @Ease zijn weer gestart op afspraak.

Actuele informatie: op de site www.dedomijnen.nl is het actuele aanbod aan activiteiten te vinden.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top