Now Reading
Culinair genieten bij restaurant George’s

Culinair genieten bij restaurant George’s

Tekst: Carolien Dircken / Entree Magazine Beeld: Gerlach Delissen

Na een lange periode van leegstand en verval is het voormalige Jezuïteninternaat in Sittard omgetoverd tot prachtige, culinaire hotspot. Hier, verscholen in een klein steegje, met twee ‘geheime tuinen’, opende recent restaurant George’s, onderdeel van viersterren kloosterhotel Merici. Het Hotel Merici, sinds 2010 in Sittard gevestigd ging van 48 kamers naar 84 kamers en heeft dus ook een grondige uitbreiding achter de rug.

Het restaurant bevindt zich in de imposante, vijf meter hoge, oude refter. Chef Joël Reintjes en zijn team krijgen in de zaal letterlijk een podium, omdat de open keuken is gebouwd op de bestaande verhoging. Eigenaar Martin Hendricks: “Onze designer Pascal Sutherland heeft van de historische, sobere eetzaal een prachtig restaurant gemaakt dat vanzelfsprekende luxe ademt. De zachte kleuren die terugkomen in het interieur, zoals zachtblauw, geel en beige, werden ook veel gebruikt in de tijd dat het als klooster fungeerde. Tijdens de jarenlange verbouwing kwamen steeds meer originele elementen tevoorschijn, zoals een oude balkenplafond en prachtige gietijzeren ornamenten en balken. Die hebben we uiteraard in het ontwerp verwerkt.”

“De deur staat letterlijk voor iedereen open. Het voordeel van de zaal hier is dat we een ingang hebben aan het Kerkepad en de tuinen aan de Cour Solaris zijn omgetoverd tot een echte een Franse tuin die vier seizoenen door bloeit inclusief de grote kruidentuin van chef Joël”.

“Op de kaart vind je een 3-gangen keuzemenu voor €39,-. Dat kun je uitbreiden als je wilt naar vier of vijf gangen. Dat noemen wij dan het Specialty menu. Ook kun je à la carte eten. Het is een beperkte kaart, maar daar hebben we bewust voor gekozen. We willen minder gerechten, maar wel heel goed en lekker gemaakt”.

Restaurant George’s | Kerkepad 2 – 6131 EZ Sittard | www.restaurant-georges.nl

 

 

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top