Now Reading
Boekhandel Krings: Boekenweek 2023

Boekhandel Krings: Boekenweek 2023

Van 11 tot met 19 maart is het weer Boekenweek. Het Boekenweekgeschenk is echter geen treinkaartje meer voor de tweede zondag.

Er is namelijk een boek voor iedereen!

De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt gaat in maart een dagje uit in de boekwinkel. Koop je voor € 15 aan boeken, dan krijg je het Boekenweekgeschenk van Lize Spit cadeau. Voor een klein prijsje neem je ook het Boekenweekessay van Raoul de Jong mee, een actuele kijk op het jaarlijks wisselende thema van de Boekenweek.

Het Boekenweekgedicht is dit jaar geschreven door Tsead Bruinja. Met zijn gedicht ‘Anders ben ik met jou’

Het thema van de Boekenweek is ‘Ik ben alles”. ‘Ik ben alles’ . De Boekenweek viert de pluriformiteit van onze identiteit met dit thema.

Bij boekhandel Krings zijn er twee activiteiten:

De hele Boekenweek doen wij mee aan de Zittesje Art Fair. Deze is tegelijkertijd met de TEFAF gepland.

Op zaterdag 11 maart wordt de Tefaf, de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs ter Wereld in Maastricht geopend. Op diezelfde dag wordt in Sittard het startschot gegeven voor de tweede editie van ‘De Zittesje Art Fair’. Een kunstbeurs voor de kleine beurs waarbinnen werken van lokale talenten en toonaangevende kunstenaars uit de regio getoond worden en te koop zijn.

‘De Zittesje Art Fair’ is een activiteit van De meiden van Sittard (een vereniging van vrouwelijke ondernemers in Sittard), het Centrummanagement en De Domijnen en vindt plaats van 11 t/m 18 maart.

Bij boekhandel Krings exposeert oud-medewerkster Marij Boom.

Zaterdag 18 maart 14.00-15.30 zal Laura Theunissen bij boekhandel Krings aanwezig zijn.

De in Slek geboren Limburgse zal vertellend voordragen uit haar debuutbundel ‘Vanmichveurdich’ en de onlangs verschenen opvolger ‘Höb ’t laeve leef!’

Met haar korte doch krachtige gedichten biedt ze lezers een stukje troost of (h)erkenning, maar ze roept ze ook op tot het najagen van dromen en het waarderen van de kleine dingen in ‘t leven.

Door in haar geliefde ‘modertaal’ te schrijven drukt Laura zich op een authentieke manier uit en verbindt zich zo met de mensen om haar heen.

Uiteraard zijn haar twee bundels te koop en zal zij signeren en eventuele vragen beantwoorden.

© 2022 QUANT MAGAZINE BY BURO 046. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top